fbpx

Anton ter Braak

“Imponeren is het adagium”

Beeldentuin 2016

Telefoon: +31 (0) 6 – 10187506        /     Email:  info@antonterbraak.com

 

“Ik ben een jongen van het platteland. Altijd gebleven. Mijn vader was veehandelaar en paardenfokker. Paarden vond ik prachtig. Ik verzorgde ze en reed erop. Mijn vader nam mij mee naar de hengstenkeuring. Indrukwekkend vond ik dat. Daardoor leerde ik paarden goed kennen, zowel anatomisch als qua karakter. Onbewust heb ik dat opgeslagen en sinds ik als beeldhouwer werk is dit dier mijn hoofdthema. Meestal deels geabstraheerd. Het wezenlijke, de essentiële dingen, die moeten worden uitgebeeld”.

Naast het paard waarin vooral de beweging fascineert, is de stier een gewillig onderwerp. “Die musculatuur, de kracht die dat dier uitstraalt, dat inspireert mij enorm, al sinds de tijd dat ik met mijn vader naar de veemarkten ging.”

Het derde vaak terugkerende thema is ‘de vrouw’. “Je kunt ook indruk maken door elegantie”. De beelden zijn figuratief. Delen worden weggelaten en de essentie wordt uitvergroot.  De laatste jaren vormen hanen en steenbokken  in toenemende ook de basis voor mijn inspiratie.  Inmiddels heb ik een eigen handschrift.

Ook heb ik in mijn herkenbare stijl abstracte beelden aan mijn oeuvre toegevoegd. Deze abstracte beelden zijn zowel constructief als plastisch van aard. Bij een groot aantal van deze werken  is de symboliek van bepaalde onderwerpen duidelijk aanwezig. ( bijv. “samenwerken”, “samenleven”, “samen de kar trekken”, etc.)

Mijn atelier, expositieruimte en beeldentuin is gelegen in het prachtige Noordijkerveld, een buitengebied, in de gemeente Berkelland. Iedereen is hier na afspraak van harte welkom. Samen met Annet, mijn vrouw, ontvangen wij u graag en kunt u rustig rondkijken en informatie krijgen over mijn werk.  Mijn overwegend bronzen sculpturen zijn wereldwijd te vinden op exposities, bij instanties, overheden en in verschillende collecties.

Kunst kan ook een heel onderscheidend cadeau zijn voor uw zakelijke relaties. Originaliteit en herkenbaarheid waar het bedrijf voor staat zijn de criteria waaraan relatiegeschenken moeten voldoen. Hierin kan ik u adviseren. Ook is het mogelijk om in opdracht, speciaal voor uw bedrijf, een relatiegeschenk te ontwerpen. Hierbij schroom ik niet om in een ander materiaal dan brons te werken. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Indien u interesse heeft in mijn werk en graag op de hoogte wil blijven van mijn actuele exposities, open dagen etc. stuur ons dan even een email met uw adresgegevens. U wordt dan geheel vrijblijvend geïnformeerd.

 

Othello lll in wording
Othello lll in wording

Gegevens: Noordijkerveldweg 20 Neede   / btw-id: NL001516282B77